Postrv z žajbljem

Pečena postrv z žajbljem in vinom

Sestavine:
– 4 postrvi
– 3 žlice olivnega olja
– 5 žlic masla
– Sol
– Poper
– 1 žlička posušenega žajbla
– 1/3 suhega vina

Priprava:

1.Korak

V veliki ponvi segrejte 2 žlici olja in 1 žlico masla. Na vsako postrv potresemo 1/2 čajne žličke soli in 1/4 čajne žličke popra. Postrv položimo v ponev in jo pečemo do zlate barve, približno 5 minut. Ribo obrnite in jo na drugi strani pečite med 5 in 10 minutami.

2. Korak

V isti ponvi segrejemo preostalo žlico olja in dodamo liste žajbla. Na zmerno visoki temperaturi kuhamo približno 1 minuto. Olje in žajbelj prelijemo čez postrvi.

3. Korak

V ponev dodamo vino in ga kuhajte približno 2 minuti. Zmanjšajte na nizko temperaturo in dodajte 4 žlice masla, malo soli in malo popra. Politje nakopičene sokove okoli postrvi in postrezite.

Galerija