Postrv s koprom

Pečena postrv z limono in s koprom

Sestavine:
– 2 postrvi
– 2 limoni
– Sol (po okusu)
– 1 žlička česna v prahu
– 1 žlička čebule v prahu
– 4-6 vejic kopra
– Ščepec sladke paprike
– Olivno olje

Priprava:
Pečico segrejemo na 240 stopinj Celzija. Limono dobro operemo in narežemo na tanke rezine. Notranjost ribe posolimo in začinimo s česnom in čebulo v prahu. V notranjost ribe dodamo 2 vejici kopra in polovico rezin narezane limone.
Zunanjost ribe po obeh straneh namažemo z olivnim oljem in ribe položimo na pekač. Na ribe položimo še preostanek limone, kopra in sladke paprike.
Ribe pečemo približno 15 minut – točen čas peke je odvisen od vrste pečice.

 

Ribe še postrežemo in dober tek!

Galerija