Sestavine:
– 2 večja fileja postrvi
– 2 žlici olja
– 1 žlica italijanskih zelišč (posušen timijan, origano, peteršilj)
– 1/4 žličke soli
– 4 stroki česna
– 3 žlice sveže stisnjenega limoninega soka
– 2 žlici masla
– 2 žlici peteršilja
Priprava:
1. Korak
Del filejev brez kože začinite z italijanskimi zelišči in soljo. V večji ponvi na srednjem ognju segrejte dve žlici olivnega olja. Na to dodajte fileje s kožo navzgor (z mesom navzdol). File pečite približno 3-5 minut na eno stran. Obrnite fileje in jih še na drugi strani pečite 2-4 minute. Ponev odstranite s toplote in pokrijte ponev ter pustite fileje v ponvi še 5-10 minut. Tako bo file se skuhal še v notranjost. Fileja nato s ponve prestavite na krožnik.
2. Korak
V isto ponev dodajte narezan česen, limonin sok in belo vino. Na srednjem ognju kuhajte približno 1 minuto, da se česen zmehča. Odstranite s toplote in v omako dodajte eno žlico nasesekljanega peteršilja in 2 žlici masla. Pri tem je potrebno mešati, da se maslo stopi in postane zmes rahlo kremasta.
3. Korak
Omako prelijemo čez fileja in z dodatno žlico nasesekljanega peteršilja po fileju postrežemo.